Vážení příznivci pěnivého moku,
připravili jsme pro vás ochutnávku z rodinného minipivovaru Hendrych z Vrchlabí, který nabízí výhradně nefiltrované a nepasterované, tedy živé pivo.
H8
Nižší obsah alkoholu ( 3,3% obj.) tohoto spodně kvašeného piva je sklouben s nekompromisní hořkostí. Při pití H8 se setkáte s rychlým a razantním nástupem hořkosti s velmi pozvolným odezníváním. Pokud dáte naší osmičce šanci, překvapí vás svou plností, pitelností. ( 8,8% EPM)
H11
Pravý český ležák, který se po několikerém napití rozvine do komplexního a vyzrálého těla. Toto pivo dominuje vysokou hořkostí, která je v kategorii českých ležáků ojedinělá. Její průběh je typický, jasně čitelný a dokončení je dlouhotrvající. ( 4,7% obj.alk.; 11,8% EPM)
H13
Polotmavý speciál H13 s plností a hořkostí. Připravte se na nečekaně hořký nástup, který pozvolna přechází do plného těla s upozaděnou nasládlostí. Doznívání je hořkosladké, v ústech odlišíte tóny kávy a karamelových chutí. ( 5,5 % obj.alk.; 13,8% EPM)
H16 ALE
Speciální a velmi výrazné pivo anglického typu. Svrchním kvašením, použitými druhy amerických chmelů a dalšími technologickými postupy se šestnáctka zásadně liší od ostatních piv z nabídky pivovaru. Ve vůni ucítíte dominantní citrusové aroma. Tělo je výrazně hořkosladké, hořkost je vyšší a jasně rozpoznatelná, ale díky použitým druhům chmelů se rozvíjí spíše v závěru a doznívá po napití. Oproti klasickým pivům typu ALE je šestnáctka vařená tak, že drží pěnu velkoryseji, než je pro tato piva typické. Jedná se o výrazné a silné pivo. ( 7,6% obj.alk.; 16,8% EPM)
Vaše Jamajka
Dobrý den, rád bych se zeptal kolik máte hendrycha, jak dlouho ho budete točit, jestli budete točit všechny najednou. Nejvíc máme zájem o jedenáctku a šestnáctku, tak kdy se máme stavit:) dík za odpověď.
Dobrý den,
piva se točí postupně pouze na jedné pípě a aktuální nabídku naleznete v sekci „Pátá pípa“ zde na webu. Aktuálně z Hendrycha již jen H16 ALE, následovat bude Rampušák 12 z Dobrušky.